10. dec, 2014

hoger opgeleide met handicap, wel of niet van quotum


Klijnsma is VOOR, maar wat betekent dit dan voor de mensen waarvoor die 120.000 banen gereserveerd zijn?
Gaan die aantallen van het totaal af?
Als het aan Klijnsma ligt wel...
Dus dan zijn de laag/lager opgeleiden het haasje?
En kunnen en mogen de Wajongers en de medisch geïndiceerden dit dan klakkeloos toe laten?
IS het dan NIET nodig om hier FEL tegen in het verweer te komen?
Volgens mij is NIEMAND gebaat bij deze ontwikkelingen.
Iemand met een HOGE opleiding heeft standaard al meer kans op een plek op de arbeidsmarkt.
Daarbij hebben hoger opgeleide mensen veelal kantoorbanen ...
en dus NIET de SW-plekken die benoemd zijn in het Quotum die door het kabinet, VNG en Vakbonden overeen gekomen waren eerder dit jaar.
IK zal het uiteraard wel weer verkeerd lezen....
Maar toch vind ik het zorgelijk en daarom dit bericht hier op mijn site!


Verslechteringen door afbraakbeleid?
NEE Nee NEEen NOG eens NEE!
Delen tweet en mail het door....
dit kan en mag NIET gaan gebeuren....
LEES en HUIVER!

wo 10 dec 2014, 19:17

Soelaas voor hoger opgeleide met handicap

DEN HAAG - Ook hoger opgeleiden komen in aanmerking voor de extra banen voor arbeidsgehandicapten die zijn aangekondigd. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer is het eens over een voorstel om dit wettelijk te regelen. Dat bleek woensdag in een debat met staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken). De staatssecretaris heeft geen moeite met het plan, liet ze weten.

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma. 

Het kabinet heeft met vakbonden en werkgevers afgesproken dat er de komende jaren 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat om personen die ook met ondersteuning van de overheid niet in staat zijn het minimumloon te verdienen. Houden bedrijven zich niet aan de afspraken, dan kunnen zij een boete krijgen.
In het kabinetsplan vallen hoger opgeleiden, die wel het minimumloon kunnen verdienen, buiten de boot. VVD en PvdA willen dat bedrijven hen ook mogen meetellen als straks blijkt dat ze het opgelegde percentage arbeidsgehandicapten niet halen. Het betreft zo'n 20.000 tot 30.000 mensen.

Debat

In het debat sloten D66, ChristenUnie en GroenLinks zich bij het plan van de regeringspartijen aan. Zij eisten wel dat de afspraak meteen in de wet wordt vastgelegd. Dat gaat nu gebeuren.
Het wetsvoorstel van Klijnsma kan daarmee niet alleen in de Tweede Kamer op voldoende draagvlak rekenen, maar ook in de Senaat. De coalitie van VVD en PvdA heeft daar geen meerderheid en is dus op steun van de oppositie aangewezen.
Bedrijven die niet voldoende arbeidsgehandicapten in dienst nemen, kunnen vanaf 2017 een boete van 5000 euro per niet ingevulde werkplek krijgen. Klijnsma beschouwt die sanctie als „stok achter de deur”. Ze hoopt dat de boete nooit opgelegd hoeft te worden.

Straffen

Het CDA stelde voor om werkgevers te belonen als ze een arbeidsgehandicapte aannemen, in plaats van ze te straffen als ze dat niet doen. Maar Klijnsma wil het boetesysteem handhaven.
Tijdens het debat werd door een aantal organisaties van gehandicapten en chronisch zieken geprotesteerd tegen de plannen van Klijnsma. Die zouden leiden tot oneerlijke concurrentie tussen mensen.Meest recente reacties

24.09 | 18:44

Hoi dennis
Hier heb je mail adres van Menzo dan kunnen juli
een mailtje sturen na menzo

Vriendelijke Groet menzo

08.05 | 20:23

Nee sorry heb ik niet

21.04 | 10:47

heb je een video Hard en Vals zangtrio?

06.10 | 21:00

Heb je text gelezen en ik ben het helemaal met je eens. Maar vind het een prachtige geschreven stuk.

Deel deze pagina